SAMOS ADASI

SAMOS ADASI
3
199
rezervasyon

KISA AÇIKLAMA:

3 Gün 2 Gece Kuşadası Çıkışlı

GEZİLECEK YERLER:

VATHI-PISAGOR MEYDANI–ARSLAN HEYKELİ-SANTA MARIA KATOLİK KİLİSESİ-SAMOS HALK KÜTÜPHANESİ–YUNANİSTAN ULUSAL BANKASI-SOFOULI MEYDANI KOUMARADAIOI KÖYÜ-ADALET KUPASI ATÖLYESİ–PYTHAGORIO SAHİLİ-LOGOTHETIS KALESİ–MEGALI PANAGIA MANASTIRI KARLOVASI–POTAMI PLAJI–AIDONIA–AVLAKIA–AGIOS KONSTANTINOS-KOKKARI

KALKIŞ NOKTALARI:

Kuşadası Port

KONAKLAMA :

2 GECE ODA KAHVALTI KONAKLAMA

TUR TARİHİ :

Gidiş Tarihi : 31 - Mayıs - 2024
Dönüş Tarihi : 02 - Haziran - 2024

SAMOS ADASI

                                                                  SAMOS ADASI 199 €         24-26 Mayıs 2024

1. GÜN:BAŞKENT VATHI- PISAGOR MEYDANI – ARSLAN HEYKELİ -SANTA MARIA KATOLİK KİLİSESİ-SAMOS HALK KÜTÜPHANESİ–YUNANİSTAN ULUSAL BANKASI - SOFOULI MEYDANI    

Sabah saat 07:00’de Kuşadası Ege Port Limanında siz değerli konularımız ile buluşuyor,pasaport-gümrük işlemleri yapıyor ve saat 08:15’te hareket edece olan feribotumuzda yerlerimizi alıyor,renkli sahilleri ile ünlü Yunanistan’ın 9. büyük adası Samos’a gitmek için  yola çıkıyoruz.yaklaşık 45 dk. sürecek keyifli bir deniz yolculuğun sonunda at nalı şekline benzeyen bir körfezin etrafında kurulu başkent Vathi’ye ulaştığımızda gümrük işlemlerimizi tamamlıyor ve yürüme mesafesinde bulunan otelimize valizlerimizi bırakıyor kısa bir dinlenmen sonrası birçok anıtsal binaya ev sahipliği yapan başkent Vathi'yi yaya olarak keşfe çıkıyoruz.Vathi’de ilk olarak Sofouli adını taşıyan kordon boyundaki yapıları yakından tanıyoruz. Bunlardan ilki Santa Maria isimli adadaki tek Katolik Kilisesi oluyor.Daha sonra Neo klasik sitildeki binalarda hizmet veren Samos Adliyesi ve koleksiyonunda 16. yüzyıla ait kitaplar dahi bulunan Samos Halk Kütüphanesi’ni yakından görüyoruz.Daha sonra başkent Vathi’nin merkezinde bulunan Pythagora Meydanı’na doğru yürümeye devam ediyoruz.Meydan’da yer alan bağımsızlık simgesi mermer Arslan Heykelini görüyoruz.Burada çekileceğimiz hatıra fotoğraflarının ardından Neo klasik mimarinin tüm güzelliklerini yaşatan Yunanistan Ulusal Bankası’nı fotoğraflıyor, Themistoklis Sofoulis Meydanı’na doğru ilerliyoruz.Meydanda üç dönem Yunanistan başbakanlığı yapan ve Samos arkeolojisinde büyük katkıları olan Themistokles Sofoulis’in heykelini.Merkez turumuz sonrası otelimize dönüyoruz.Dileyen misafirlerimiz, otellerimize yürüme mesafesinde olan, Samos’un ünlü plajlarına giderek Samos’un turkuaz denizinde yüzme keyfi yaşayabilir ya da başkenti keşfetmeye devam edebilirler.Akşam Taverna eğlencesine katılmak için otelimizin lobisinde buluşuyor ve yörenin güzel bir tavernasına gidiyoruz. Burada akşam yemeğimizi Yunan müziği eşliğinde alıyor ve Samos gecelerinin tadını çıkarıyoruz.(EXTRA )  

2. GÜN: KOUMARADAIOI KÖYÜ -ADALET KUPASI ATÖLYESİ – PYTHAGORIO SAHİLİ LOGOTHETIS KALESİ – MEGALI PANAGIA MANASTIRI 

Sabah otelimizde aldığımız açık büfe kahvaltımızın ardından tam gün serbest zaman.Dileyen misafirlermiz araç kiralayıp adanın güzelliklerini keşfe çıkabailirler. Tavsiyemiz; Bir dağ köyü olan Koumaradaioi, burada Samos’un ünlü Pisagor kupalarının yapıldığı atölyeleri görebilir "adalet kupası"nın yapımını yakından görebilirsiniz.Ege Denizi’nin en güzel plajlarına sahip, ünlü matematikçi Pisagor`un memleketi Pythagorio görülecek yerlerin başında gelmektedir.Pythagorio Sahili’nde öğle yemeğinizi taze deniz mahsulleri ile alabilirsiniz.Denizin ve güneşin tadını çıkartabilirsiniz.Yolunuz üzerinde bulunan süper marketlerden alış veriş yapabilirsiniz. 

3. GÜN : KARLOVASI – POTAMI PLAJI – AIDONIA – AVLAKIA –AGIOS KONSTANTINOS- KOKKARI

Sabah otelimizde aldığımız açık büfe kahvaltımızın ardından tam gün serbest zaman.Bugün için sizlere görmeniz yerler için tavsiyemiz ; Adanın şarap ve deri üretimi ile ünlü beldesi olan Karlovasi -Aidonia’ya .Agios Konstantinos ve Avlakia ,Aya Nikolas Kilisesi, Potami Plajı. Adanın en güzel yerlerinden olan Kokkari`de deniz kıyısında Samos mutfağının eşsiz lezzetlerine bakmanızı tavsiye ederiz. Mykonos`dan izler taşıyan Kokkari Sahili’nde yüzme keyfi yapabilirisiniz.Saat 16:00’da hareket edecek olan feribotumuz için Limanda buluşuyor pasaport gümrük işlemlerimizin ardında saat 17:30’da hareket edecek olan feribotumuzda yerlerimizi alıyor ve üç güzel günün ardından eşsiz tarihi, şarabı, filozofları, mavi denizi ve yeşil ormanları ile ünlü Samos’a veda ederek Kuşadası ve İzmir’e doğru dönüş yolculuğumuza başlıyoruz.Kuşadası Limanda siz değerli konuklarımız ile bir başka AYD TOUR organizasyonumuzda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.

 

Tarih Seçenekler İki Kişilik Odada
Kişi Başı
Tek Kişilik Ek
Yatak
1. Çocuk Taksitler
31 / May / 2024 3 GÜN 2 GECE 199 259 199 139

                                             KAPI VİZESİ GEÇERLİDİR

  • AYD  TOUR hava, yol, feribot  yoğunluk ve olağan üstü durumlarda gerekli gördüğü takdirde, turda, güzergahta ve konaklamada değişiklik yapma hakkına sahiptir.
  • Yeşil Pasaport ve geçerli Schengen vizesi olanların vize almalarına gerek yoktur.Tur tarihine göre,pasaportunuzun süresi,Schengen vize geçerlilik tarihleri ile tura gerekli giriş-çıkış sayılarını (misafirin sorumluluğundadır) kontrol etmeniz önemlidir.
  • Pasaportların seyahat tarihinin bitimi baz alınarak,en az 3 ay (120 gün)geçerliliği olması gerekmektedir.Bu bilgiler doğrultusunda misafirlerimiz pasaportlarını kontrol etmelidirler.3 aydan az süreli pasaport ile seyahat eden yolcularımız,ülke pasaport polisleri tarafından,ülkeye alınmama durumu ile karşılaşabilir,ayrıca,yırtık,hasar,görmüş pasaportlar sınır polisleri tarafından kabul edilmeyebilir.Bu durumlarda tüm sorumluluk yolcuya ait olup,ücret iadesi yapılmaz ve diğer tüm masraflar kendisine aittir.
  • Shengen vizesi alacak yolcularımızın (bebek dahil ) vize için gerekli evraklarını tur tarihinden en az  20-25 gün öncesinden acentemize teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Konsolosluk getirmiş olduğunuz vize evraklarının yanında,tur bedelinin tamamının yattığını gösteren belgeyi de istemektedir.Ödemenin tam yapılması durumunda acentemiz,ödeme,otel,araç vb  evraklarınızı konsolosluğa sunacaktır. 
  • AYD TOUR,yolcu ile konsolosluk arasında aracı konumunda  olup,Konsolosluk gerekli gördüğü durumlarda vize vermeme hakkına sahiptir.Vize alınamaması,vizenin yetişmemesi veya tek girişli olması ile ilgili olarak AYD TOUR`un hiç bir sorumluluğu yoktur.
  • Konsolosluğun vize vermemesi durumunda,ödenen vize,sigorta ve tur bedeli iade edilmez.
  • Yunanistan makamları pasaportunda KKTC girişi olan yolcuların ülkeye girişine izin vermemektedir.Bu hususa önemle dikkat etmeniz ricadır.
  • Vizeniz olduğu halde ülkenin gümrük memurlarının veya polislerinin yolcuyu ülkeye kabul etmeme hakkı vardır.Bu durumda AYD TOUR’un sorumluluğu bulunmamaktadır.Misafirimiz tur ile ilgili tüm haklarını kaybetmiş sayılır ve tüm sorumluluk ve masraflar kendisine aittir.
  • Çocuk indirimleri 2 yetişkin ile birlikte konakladığı takdirde geçerlidir.
  • İş bu tur programı AYD TOUR Seyahat Acentesi kayıt sözleşmesi maddeleri ile bir bütündür.
  • Yerel otoriteler tarafından gezilmesine,gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi ya da turlar yapılmaz.Bu gezi ya da turların yapılamamasından acentamız sorumlu tutulamaz.
  • Tur sırasında unutulan,kaybolan,çalınan eşyalardan AYD TOUR sorumlu değildir.
  • Pasaportunuzun kaybolması yada çalınması halinde Acentemiz yetkilisi-rehberi, diğer seyahat eden misafirlerimize acentemizin taahhüt etmiş olduğu tur Programına devam etmek zorunda olduğundan;kaybın çalınmanın gerçekleştiği ülkede Pasaport işlemleri,geri dönüş yada tura dahil olma işlemleri ile ilgili tüm organizasyonda kendi sorumlulukları dahilinde hareket edeceklerini bilmelidirler.
  • Bu hususta doğabilecek sıkıntı ve sorunlar ile ilgili Acentemiz sorumluluk kabul etmez.
  • Seyahat-Tur süresince konakladığımız oteli terk ederken, lütfen eşyalarınızın eksiksiz olduğundan emin olunuz. Unutulan eşyaların bulunma durumlarında Ülkeye ve/ veya kişiye ulaştırılması sırasında yapılacak masraflar  eşya sahibine aittir.
  • Yurt dışında konaklamalarımızı gerçekleştirdiğimiz/gerçekleştireceğimiz 4* Oteller,ülkemizde 3* kalitesi-ayarına denk gelmektedir.Seyahat edilen ülke standartları göz önünde bulundurulmalıdır.
  • 3 Kişilik odalar,otellerin müsaitlik durumuna göre verilmekte olup,bu tip odalarda 3.kişiye verilen yataklar standart yataklardan daha olmaktadır.
  • 3 Kişilik odalar 1 büyük yatak+1 ilave yataktan oluşmaktadır.İlave yataklar. Açma-kapama ve coach bed olarak adlandırılan yataklardan oluştukları için Tur katılımcısı 3.Kişi ve/veya çocuk rezervasyonlarında odalarda yaşanabilecek sıkışıklık ve yatak tipini kabul ettiklerini beyan etmiş sayılırlar.
  • Otellerde gruplara sunulan oda tipi haricindeki taleplerinizi ( superior,suit,kral dairesi vb.)bağımsız otel resepsiyonundan yapabilirsiniz.AYD TOUR bu tür taleplerden doğabilecek ödeme,ihtilaf veya aksaklıklardan sorumlu tutulamaz.
  • Tur programında dahil olan hizmetlerden otelde alınan Kahvaltılar, bulunulan ülkenin kahvaltı kültürüne uygun olarak ve genelde kontinental  kahvaltı olarak adlandırılan tereyağı,reçel,ekmek,çay veya kahveden oluşan sınırlı bir mönü ile sunulmakta olup gruplar için gruba tahsis edilmiş ayrı bir salonda servis edilebilir.
  • Kahvaltı salonuna yiyecek getirilmesi oteller tarafından kabul edilmemekte olup,salondan dışarı yemek çıkartılması ekstra ücrete tabidir.
  • Turun gerçekleşmesi için,yeterli sayıda katılımcıya ulaşılamadığı takdirde önceden haber vermek kaydı ile AYD TOUR turu iptal etme hakkına sahiptir.
  • Misafilerimize ödenen ücret, ödendiği şekilde iade edilecektir.
  • 18 yaş altı reşit sayılmayan çocukların anne ve babalarından biri veya ikisi ile beraber tura katılmadığı durumlarda,tura katılım için gerekli olan muvafakat namelerin seyahat sırasında kişilerin yanında bulundurmaları zorundadır.
  • Kişiler seyahat öncesi yurtdışına çıkış izin belge vb. durumlarını kontrol etmelidirler.

 

DAHİL OLANLAR

  • Hotelde 2 gece konaklama ( Aeolis & Samos City Hotel )
  • Otelde Alınan Sabah Kahvaltısı (2)
  • Kuşadası–Samos gidiş-dönüş  Feribot Biletleri
  • Liman vergileri
  • Programda belirtilen tüm turlar ve geziler
  • Zorunlu seyahat sigortası (Mesleki sorumluluk sigortasıdır)

DAHİL OLMAYANLAR

  • Kapı Vize & Servis Ücreti  95 €
  • İzmir-KUşadası-İzmir transfer 25 € ( İsteğe Bağlı )
  • Vize ücreti 200  € (Yeşil pasaport ve Schengen vizesi olmayanlar için)
  • Yurtdışı çıkış harcı 150TL
  • Öğle Yemekleri
  • Yunanistan geceleme devlet vergisi; gecelik odabaşı 1.50€
  • Yunan taverna Eğlencesi
  • Müze ve ören yeri giriş ücretleri
  • Otelde yer alan mini bar ve ekstra harcamalar
  • Seyahat ve Sağlık Güvence Paketi 20 Euro (70 yaş üzeri  35 Euro)